delfinbåt

Idag, 2 maj, kom den dag som vi sett fram emot hur länge som helst, nämligen den dagen som skulle spenderas ute till havs. Det var dags att åka delfinbåt!
Vi fick ett erbjudande av Raul när vi bodde på TerrazAmar som äger båten för 35 euro (normalpris 45) om att åka med på en härlig tur på havet och kolla delfiner, åka bananbåt och ha en heldag i solen med gratis mat och dricka. Detta var förstås ett erbjudande som man inte kan tacka nej till!
Klockan 10 tog vi en taxi till Puerto Rico och hamnen där vi väntade på att få bege oss ut på de klarblå vattnet.
När det var dags så slog vi oss ner på den bästa platsen på båten, nämligen på ett tjockt nät som spänts fram längst fram på båten. Väldigt svårt att förklara, men ni kommer kanske förstå när ni ser bilder. Enda nackdelen var att det lutade ganska mycket.
Båten åkte sedan iväg och starten på en underbar dag var igång!

Jag och Petra började dagen med varsinn iskall öl där vi låg och njöt i solen innan vi kom fram till första stoppet där det var dags för att åka in i en grotta samt bananbåt.
Vi fick sällskap av två danska killar när vi åkte in i grottan och dem gjorde senare mig och Petra sällskap på bananbåten.
Det var så sjukt kul! Vurpade 2 gånger men det är ju knappast vårt fel, haha!
När vi ändå var blöta så passade vi på att bada lite innan det bärde av mot nästa stopp där mat stod på schemat.

Det var även tänkt att de som ville åka vattenscooter skulle göra det, vi skulle mata fiskar samt snorkla. Det enda som blev av var maten.. Vattnet var grundare än vad det brukade vilket gjorde så att vi inte kunde köra så nära stranden som planerat. En "liten" olycka hände också när en båt körde rakt in i en mindre båt med full fart och gjorde sönder hela rutan på båten samt gav den ett antal repor.
"Personalen" på våran båt stannade då och hjälpte till vilket ändrade planerna..

Efter detta var det dags att börja bege sig hemåt igen då klockan började närma sig halv fem. Vi hade otur och såg inga delfiner eller kunde inte mata några fiskar, men det var ändå en sjukt härlig dag som absolut var värd pengarna! Jag vill tillbaka till denna dagen varje gång jag kollar på bilderna som inte ens är i närheten av lika härliga som det var när vi verkligen var där. Varje dag det är kallt saknar jag den dagen.
Vill definitivt uppleva det igen!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0