21 februari 2010

Även denna morgon var sig lik, förutom att vi gick upp tidigare.
Gick upp vid halv 9, begav oss ner till poolen och hade det återigen härligt innan det var dags för ett besök på Home Of Hope.
Home Of Hope är ett barnhem med ungefär 20 barn i åldrarna nyfödda - 20 år. Alla kommer från en dålig bakgrund och nästan alla har HIV/AIDS.

När vi kom dit så fick vi se en dvd där dem berättade att ungefär var 8 minut våldtas ett barn, var 12 minut blir någon misshandlad och var 20 minut dör någon.
Vi fick också reda på att den yngsta våldtäkten som skett är en sjuåring som våldtagit en treåring.
Hur kan något sådant ens hända? Man ska inte veta vad sex är när man är så liten.
Antagligen är det barn som bor i kollektiv eller i en kåkstad som har sett sina föräldrar eller några andra ha sex och vill ”prova på det” själva. Det är helt sjukt!
Enligt statistiken har heller var tredje svart man inte våldtagit någon.

Efter den berörande dvd:n så fick vi gå en rundtur i husen, det var två stycken som låg i anslutning till varandra, och sedan blev det att vara med barnen och leka.
Väldigt många av dem tyckte om våra kameror, så det var en hel del bra och en hel del dåliga kort som fanns när man gick därifrån.
När man lekte med dem så var de som vilka småbarn som helst, men när man sedan tänkte efter och kom på att de flesta var drabbade av HIV/AIDS så var det väldigt svårt att tro det.
Vi åkte sedan därifrån och vi ville ta barnen med oss men det fick vi såklart inte. haha

När vi kom tillbaka till lägenheterna så tog vi återigen ett dopp i poolen, det var runt 38 grader, så det var den varmaste dagen på länge. Dock var det inte lika svalkande att bada i poolen idag som alla andra dagar eftersom att vattnet nästan var lika varmt som det var i luften, men självklart så var det härligt!

Efter att vi busat i poolen gick vi upp på rummen och gjorde oss redo för avslutning.
Alla elever, plus en del föräldrar och pojk- och flickvänner, kom till oss för att grilla och ha ett trevligt avslut på resan som närmade sig hemfärd.
Vi grillade och en del badade igen och sedan var det tänkt att vi skulle spela brännboll - Sverige VS Sydafrika, men på grund av att det blåste en del så sket det sig.
Då gick några av oss till Primi och åt mat, drack lite alkohol och hade det trevligt för sista kvällen vi hade i Kapstaden.
Vi begav oss sedan mot våran lägenhet där vi drack lite vin på balkongen innan vi började packa..


Amanda, Jag och Emma är snygga


Visst kan man ha det mysigt i en pool


Dennis och hans nya kompis


My och en av busungarna


Grillning på G


Jag, Becca och Domenique


Jodå, mat är aldrig fel


Sara, Jag och Jason


Nästan hela gänget av underbara människor!


Amanda, Linn, Dennis och Jonathan på Primi


Jenny, Linn, My och Jag på Primi


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0