17 februari 2010

Idag var det vinprovningar som gällde och en tjej och hennes bror, kommer inte på vad dem heter just nu, skulle köra oss med deras minibussar till tre stycken olika vingårdar i Stellenbosch för vinprovning.
Det första stället hette J.C. Le Roux och producerade "sparkling wine", eller mousserande vin som vi kallar det i Sverige.
Stället var jättefräscht och vi fick smaka på två stycken vita- och två stycken rosévin med en chokladbit till varje glas. Alla viner var jättegoda så spottkoppen kom inte till användning, haha.
Köpte även med mig en flaska rosévin hem till mamma.

Andra stället vi åkte till hette Dieu Dionné och hade en underbar utsikt över flera vinodlingar uppe i bergen.
Tyvär var vinerna inte alls lika goda som utsikten var fin.
Vi blev heller inte lika väl välkommna som på första stället, utan vi fick varsitt papper med olika sorters vin (de flesta rödvin) och så fick vi kryssa i de vin vi ville smaka på.
Här så kom spottkoppen till användning för de allra flesta faktiskt, och ändå brukar jag gilla rödvin.

Innan vi bagav oss till det tredje och sista stället så stannade vi till på en liten Italiensk restaurang och alla gick därifrån mätta och belåtna!

Det tredje stället hette Fairview och hade ungefär samma koncept som vingård nummer två, man fick kryssa i sex stycken olika vin man ville prova och blev sedan serverad ett glas av vadera. Här hade personalen dock tid till att förklara om de olika vinerna och svarade på alla tänkbara frågor.
Här fanns det också tilltugg, nämligen mängder av goda ostar.

När vi kom tillbaka så var det snabbt dags att packa väskorna, för nu hade vi kommit till den delen av utbytet där vi ska bo hemma hos någon av eleverna för att få veta lite mer om levnadssättet och så vidare.
När eleverna från Abbotts var i Sverige så hade jag, tillsammans med Jenny, fyra stycken av eleverna hemma hos mig, nämligen Becca, Jason, Kevin och Bruce.
Nu var det dags för mig och Jenny att spendera två nätter och tre dagar hemma hos Kevin.

Kevin, hans mamma Glenda och hans bror Ian hämtade upp oss vid lägenheterna och vi åkte till News café, som ligger ungefär 500 meter bort från lägenheterna, för att äta lite mat och lära känna Kevins familj.
Efter en stund så kom Kevins pappa Stuart och en gemensam vän till familjen plus hans son, som också går på Abbotts, och gjorde oss sällskap.
Vi åt god mat, drack några öl och hade det trevligt. Kevins mamma betalade för allting och sa åt oss att inte vara blyga med alkoholen, trots att vi inte fick dricka.
Efter maten så gick "vi ungdomar" ner till stranden och njöt av ljudet av vågorna samt satt och pratade om allt möjligt innan vi gick tillbaka upp till News café.
När vi kom tillbaka så hade dem andra blivit dyngraka och stod och pratade med våran rektor och lärare.
Annika satte sig ner vid oss och var verkligen orolig för att dem skulle köra tillbaka, eftersom att dem hade bilen utanför restaurangen.
Kevins föräldrar gjorde därför inte det bästa första intrycket på Annika och hon ville knappt att vi skulle åka med dem hem.
Dock så löste det sig och Kevin körde tillbaka.
När vi kommit hem till familjen Cassie så visade Kevin oss runt i huset och så rökte vi lite vattenpipa och badade fötterna i poolen innan vi gick och la oss.
Glenda hade bett Ian att dela rum med Kevin så vi kunde få hans rum.
Det var nog den hårdaste sängen jag någonsin sovit i!


Väntar på vinet på vingård nummer 1


Vin och choklad, vin nummer 4 var godast och det var även den flaskan jag köpte med mig till mamma


Slutprocessen i vintillverkning


Fanns en del att välja mellan i deras shop


Flaskan som fick följa med mig hem


Vingård nummer 2


Utsikten över vingården och bergen


På vingård nummer 3 blev detta vår bästa vän!


I bussen tillbaka så var Charlie och Jonathan väldigt roade


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0